SØREN FRANK UDDELER FOR FØRSTE GANG SEKS STJERNER TIL EN SMØRREBRØDSRESTAURANT
Selma forener det bedste fra smørrebrødstraditionen med det nye nordiske køkken og fører et glimrende udvalg af øl.
MESTERKLASSE I SMØRREBRØD MED HISTORISKE RAMMER
Intet kunne være mere velvalgt end at have et af Danmarks bedste smørrebrødssteder beliggende ved Arbejdermuseet med reference til, at arbejderbevægelsen i Danmark i slutningen af 1800-tallet blev rundet af smørrebrød, øl og snaps. Der er dog intet musealt over de både nytænkte, moderne og respektfulde mod traditionen stykker smørrebrød, der serveres på Selma.
SELMA
LONG BEFORE NOMA, THERE WAS SMØRREBRØD
Danes have been eating open-faced rye sandwiches for generations, but now chefs are injecting new Nordic cool into the old-school dish.
SELMA
The Michelin guide made culinary history last year when it awarded Selma a Bib Gourmand (for ‘exceptionally good food at moderate prices’). It was the first smørrebrød joint to receive the accolade – and the man responsible for taking the traditional Danish lunch to the next level was a Swedish chef. Nationalist feathers were ruffled, but open sandwich fans cheered: Selma puts a contemporary twist on the classic, using creative toppings such as elderflower herring with crème fraîche and buckwheat.
SELMA
For lunch, if you are open to a new twist to the traditional Danish food, you could go to Selma. That’s the Swedish guy – Magnus – making smørrebrød. I like it and I usually don’t like smørrebrød!
MODERNE SMØRREBRØD I TOPKLASSEN
The Michelin guide made culinary history last year when it awarded Selma a Bib Gourmand (for ‘exceptionally good food at moderate prices’). It was the first smørrebrød joint to receive the accolade – and the man responsible for taking the traditional Danish lunch to the next level was a Swedish chef. Nationalist feathers were ruffled, but open sandwich fans cheered: Selma puts a contemporary twist on the classic, using creative toppings such as elderflower herring with crème fraîche and buckwheat.
SÅDAN BLIVER DIN ANTISOCIALE MAKREL I TOMAT TIL GOURMET SMØRREBRØD
Han burde arresteres for antisocial opførsel, men alligevel ligner det mere et kunstværk, han har gang i. Kokken Magnus Pettersson er ved at lave makrel i tomat, men uden dåse og dåsemadsånde. Magnus, som driver smørrebrødsrestauranten Selma i West Market på Vesterbro, er født og opvokset i Sverige, men han er udmærket klar over, hvad makrel i tomat betyder for danskerne.
SELMA RESTAURANT – SMØRREBRØD I TOPKLASSE I WESTMARKET
FEINSCHMECKER FESTIVAL KÅRER KØBENHAVN BEDSTE SMØRREBRØD
Den nye Haven-festival på Refshaleøen har slået sig op et musik-, øl- og madprogram for feinschmeckere.
Derfor var det naturligt, at årets bedste smørrebrød skulle kåres blandt Københavns allerbedste restauranter.
EN SVENSKER PÅ VESTERBRO FOLDER SIG UD
ET ELLERS SIMPELT KONCEPT ER BLEVET LØFTET TIL HELT NYE HØJDER
Et niveau så højt, at de fintfølende Michelin dommere i 2019 har måtte sende en bib gourmand i retning af Selma Copenhagen. Den københavnske restaurant har formået at løfte det anerkendte stykke smørrebrød til et uhørt højt smagsniveau. Men særligt det visuelle indtryk er ganske betagende. Nærmest som et spiseligt stykke skandinavisk design. Det utroligt jordnære og imødekommende personale står dog klar til at præsentere mere end raffineret smørrebrød.